10:00-20:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας

+306973533544+306973533544

Ρέικι

for english version: www.thenewearth.earth


“η μυστική τέχνη να προσκαλείς την ευτυχία,

η θαυμαστή θεραπεία για όλες τις ασθένειες


Η λέξη «Ρέικι» είναι ιαπωνική και αναφέρεται στην αρχική πνευματική πρακτική που ίδρυσε ο Mikao Usui.

Σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια. Αναλύω το βαθύτερο νόημα στις τάξεις

Δεν είναι θρησκεία

Δεν είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων

Δεν είναι μόνο για λίγα άτομα με ταλέντο

Είναι μια σύνδεση με την «πηγή της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας»

Όντας ένα πραγματικό κομμάτι της «πηγής», δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι μέσω του reiki, αντικαθιστούν απαλά τη σύγκρουση με την ηρεμία και φέρνουν τη θεραπεία της ισορροπίας και της αρμονίας σε όλους τους τομείς που έχουν ανάγκη στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.

Το «Usui Reiki Ryoho» (το Ryoho μεταφράζεται καλύτερα ως μέθοδος θεραπείας) είναι το όνομα που δόθηκε στην αρχική πνευματική πρακτική που ιδρύθηκε το 1922 από τον Mikao Usui. Είναι μια πνευματική πρακτική στην οποία ο ασκούμενος μαθαίνει να επιτρέπει στο Ρέικι να ρέει σε άτομα που έχουν ανάγκη, θεραπεύοντας μυαλό, σώμα και πνεύμα μαζί.

Δεν απαιτεί υλικά αντικείμενα

Σε αντίθεση με την δυτική ιατρική δεν χωρίζεται σε reiki ανθρώπων, reiki ζώων, reiki ποδιών, reiki οργάνων κλπ. Οι ασκούμενοι που έχουν ξεκινήσει την πορεία τους από έναν εξειδικευμένο δάσκαλο reiki και έχουν περάσει ώρες σε μαθήματα και ώρες εξάσκησης μπορούν να επιτρέψουν τη ροή δονήσεων αγάπης και αρμονίας σε όλες τις μορφές ζωής, και εκδηλώσεις ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος.

Αυτή η μέθοδος συνδυάζει θεραπευτική ισορροπία και αρμονία για συναισθηματικές, ψυχικές, σωματικές και άλλες κατηγορίες μαζί. Αυτά είναι όλα τα μέρη ολόκληρης της ζωής και η πνευματική πρακτική που ίδρυσε ο Mikao Usui θεραπεύει όλη τη ζωή μαζί. Όταν όλα τα μέρη του συνόλου θεραπεύονται μαζί, επέρχεται φυσικά η ευεξία.

Δεν υπάρχουν όρια στη θεραπεία.

Στο Usui Reiki Ryoho Gakkai γράφεται: «Πρώτα θεραπεύστε την ψυχή και μετά επουλώστε το σώμα» Επιπλέον, γράφεται: «Προωθήστε την ευτυχία για τον εαυτό σας και τους άλλους» (Ζητήστε την ευτυχία για όλους)

Από τη στιγμή που άρχισε να διδάσκει, έχει ήδη καθοδηγήσει τον τρόπο αλλαγής του τρόπου ζωής κάποιου και δεν έκανε τη θεραπεία της ασθένειας πρωταρχικό στόχο του Usui Reiki Ryoho.

Το ρέικι σήμερα εφαρμόζεται σε τμήματα απο 800 νοσοκομεία σε όλον τον κόσμο

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά:


Πώς συνάντησα το ρέικι και έγινα δασκάλα

Το ρέικι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήρθε και στην Ελλάδα. Στην αρχή άκουσα γι  αυτό. Το 1994, διάβασα ένα βιβλίο από τη γερμανική γλώσσα, γιατί τότε κανένα βιβλίο ρέικι δεν είχε εκδοθεί ακόμη στα ελληνικά και τα επόμενα χρόνια δέχτηκα μερικές θεραπείες από κάποιους μαθητές του ρέικι.

Όταν άρχισα να προετοιμάζω τον εαυτό μου για να γίνει μητέρα, άρχισα να αναζητώ μια πηγή βοήθειας και δύναμης που θα μπορούσα να την έχω πάντα μαζί μου.

Έτσι πήρα τον πρώτο βαθμό του ρέικι όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος στο γιο μου.

Αυτό έγινε το 1997. Τρία χρόνια αργότερα, το 2000, και αφού η δασκάλα μου, η κυρία Άννα-Μαρία Κρίτσλεϋ ή Κόσσα,  επέστρεψε έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το εξωτερικό, πήρα το δεύτερο βαθμό του ρέικι.

Ένα χρόνο μετά, το 2001, και ενώ δεν είχα σκεφτεί μια άμεση συνέχεια στον επόμενο βαθμό, η δασκάλα μου με κάλεσε τρεις φορές και μου είπε ότι έβλεπε με τα μάτια του νου της, τα χέρια μου να γίνονται χρυσά. Αυτό σήμαινε για εκείνη ότι ήμουν έτοιμη να μου δώσει τον τρίτο βαθμό και να γίνω εκτός από θεραπεύτρια και δασκάλα, λέγοντας μου ότι στα γεγονότα που επρόκειτο να ακολουθήσουν στη ζωή μου αυτό θα μου ήταν πολύ χρήσιμο (πόσο δίκιο είχε!). Έτσι μυήθηκα στον βαθμό του δασκάλου.

Το 2004 διδάχτηκα επιπλέον τις αυθεντικές ιαπωνικές τεχνικές του ρέικι από τον Frank Arjava Petter.

Το 2007 διδάχθηκα το Jikiden Reiki (κατευθείαν από την πηγή Ιαπωνικό ρέικι) επίσης από τον Frank Arjava Petter.

Η δυτική μου μυητική γραμμή όσον αφορά τη γενεαλογία από δάσκαλο σε δάσκαλο:

Mikao Usui

Mr. Chujiro Hayashi                                          

Mrs Hawayo Takata

Mary A. McFadyen

Ma Anand Himani

Ma Anand Kosha

Φιλίτσα Κόρμπα

Η  ανατολική μου μυητική γραμμή όσον αφορά γενικά την έννοια των μυήσεων ρέικι  που έχουν μεταβιβαστεί.

Mikao Usui

Mr. Chujiro Hayashi 

Chiyoko Yamaguchi

Frank Arjava Peter

Φιλίτσα Κόρμπα    

 Διδάσκω έναν συνδυασμό και των δύο κύριων γενεών του Ρέικι, της δυτικής και της ιαπωνικής παράδοσης.
Πιστεύω ότι μόνο οι δύο συνδυασμοί μπορούν να αποκαλύψουν σωστά το πλήρες βάθος του συστήματος Usui του Ρέικι.
Συνεχίζω να μελετώ το σύστημα του reiki και προσπαθώ να διδάξω όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ρίζες και το ιστορικά ακριβές Reiki.

                        


Ατομική συνεδρία

Αποποίηση ευθυνών: Το Reiki δεν αντικαθιστά την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη. Συνιστάται να επισκεφτείτε έναν ιατρό ή έναν επαγγελματία υγείας για οποιαδήποτε σωματική ή ψυχολογική ασθένεια μπορεί να έχετε.

Η ατομική συνεδρία διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια τους συνεδρίας, ο θεραπευόμενος βρίσκεται συνήθως ξαπλωμένος και ο θεραπευτής, μεταβιβάζει δια της επιθέσεως των χεριών του, συμπαντική ζωτική ενέργεια στα σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα και όργανα του σώματος.

Αυτές οι θεραπευτικές συνεδρίες είναι χαλαρωτικές, αναζωογονητικές και αναζωογονητικές καθώς η καθολική θεραπευτική ενέργεια ρέει ταυτόχρονα στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.
Ξαπλωμένος άνετα σε ένα κρεβάτι θεραπείας, ο πελάτης παραμένει πλήρως ντυμένος κατά τη διάρκεια της θεραπείας. (το μόνο πράγμα που αφαιρείτε είναι τα παπούτσια και το εξωτερικό σακάκι σας)
Η λήψη μιας θεραπείας είναι συνήθως μια βαθιά χαλαρωτική εμπειρία, ισορροπώντας και εναρμονίζοντας το σώμα και το μυαλό, δίνοντας άνεση και γαλήνη.
Όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας απαιτούν ενέργεια.
Τα μόρια ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη) περιέχουν τη σωστή ποσότητα ενέργειας για να κάνουν μια συγκεκριμένη απαιτούμενη εργασία και μπορούν να επαναφορτιστούν πολλές φορές πριν ανακυκλωθούν. Το Reiki είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα μόρια ATP μπορούν να επαναφορτιστούν.
Ταυτόχρονα, η ευεξία που βιώνετε είναι κάτι περισσότερο από σωματική.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, τα κύματα του εγκεφάλου επιβραδύνονται, η ισορροπία ρέει σε εκείνες τις περιοχές που έχουν ανάγκη και το μυαλό σας γίνεται πιο καθαρό. Σε αυτήν την ήρεμη κατάσταση βλέπεις τη ζωή διαφορετικά.
Οι πελάτες λένε πόσο γειωμένοι και ξεκάθαροι αισθάνονται μετά από μια συνεδρία, αλλά ενεργητικοί.
Η ευαισθητοποίησή σας σε ήχους, η μυρωδιές, οπτικές ενδείξεις και γεύσεις αυξάνεται.
Η συμφόρηση στο κεφάλι και το στήθος ανακουφίζεται συχνά και βοηθά στην αποστράγγιση των κόλπων και των αυτιών.
Μια νέα μητέρα μπορεί να ανανεώσει τη ζωτικότητά της και να βιώσει ηρεμία
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η συμπαντική ενέργεια ρέει τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό.
Πολλοί συνηθισμένοι πονοκέφαλοι εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.
Η προσωπική ενέργεια αναπληρώνεται δημιουργώντας μια ανανεωμένη δύναμη για τη ζωή.
Το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται επιτρέποντας μεγαλύτερη ευκολία στην καταπολέμηση.
Ο χρόνιος πόνος ανακουφίζεται συχνά για δύο έως τέσσερις ημέρες μετά από μια συνεδρία. Οι τακτικές συνεδρίες συμβάλλουν στη μείωση του απαραίτητου φαρμάκου για τον πόνο.
Το Usui Reiki επιταχύνει την επούλωση τόσο σωματικών όσο και συναισθηματικών τραυμάτων αποκαθιστώντας την φυσική ιδιότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται.
Οι καθολικές δονήσεις αγάπης και αρμονίας ρέουν και λάμπουν προς τα έξω σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού σας πεδίου (αύρα).
Συνήθως στο τέλος ακούω «Νιώθω τόσο χαλαρή, αλλά γεμάτη ενέργεια»
Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για να αισθανθείτε το καλύτερό σας εξαρτάται από το πόσο καιρό έχει εμφανιστεί ένας τραυματισμός ή ασθένεια και πώς η σοφία του σώματός σας θα χρησιμοποιεί την ενέργεια μετάδοσης. Σπασμένα οστά, διάστρεμμα, παγωμένοι ώμοι και άλλα επουλώνονται γρηγορότερα και καλύτερα από το αναμενόμενο. Η ανάγκη σας για φάρμακα για τον πόνο μειώνεται ή εξαφανίζεται. Ορισμένες ασθένειες και τραύματα απαιτούν περισσότερες από μία συνεδρίες, αλλά η απόφαση για περισσότερες συνεδρίες είναι στα χέρια σας
ΟΙ χρόνιοι πόνοι μπορεί να απαιτούν πολλές συνεδρίες, γι ‘αυτό προσφέρω πακέτα και διατηρώ τις συνεδρίες μου προσιτές.
Οι άνθρωποι προγραμματίζουν συχνά εβδομαδιαίες ή μηνιαίες συνεδρίες θεραπείας για να μπορούν να βάλουν ένα φρένο γαλήνης σε έναν απαιτητικό τρόπο ζωής και να διατηρήσουν την ευημερία τους, γεγονός που οδηγεί στην ευτυχία. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι συνήθως πιο κοινωνικοί, παραγωγικοί, ενεργητικοί, πιο πιθανό να έχουν ικανοποιητικές σχέσεις και γενικά ζουν περισσότερο

Μαθαίνω ρέικι

Η εκμάθηση του reiki από έναν εξειδικευμένο δάσκαλο reiki, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για εσάς και άλλους.
Μοιράζω τις ώρες που απαιτούνται για κάθε επίπεδο σε πολλές ημέρες / τάξεις, έτσι ώστε να αποκτήσετε τα πλήρη οφέλη χωρίς να παραφορτωθείτε και πελαγώσετε
Είμαι διαθέσιμη για ερωτήσεις όσο χρειάζεστε μεταξύ των τάξεων και αφού ολοκληρώσετε οποιοδήποτε επίπεδο.

Έχω 4 επιπλέον Koryukai (συγκεντρώσεις) ετησίως.
Ο αριθμός των ιαπωνικών ασκήσεων και τεχνικών σε κάθε επίπεδο απαιτεί ώρες διδασκαλίας και πρακτικής.
Κάθε επίπεδο (εκτός από το Πανηγύρι του Ρέικι για παιδιά) απαιτεί από 16 έως 24 ώρες και ένα λεπτομερές εγχειρίδιο πολλών σελίδων γι αυτό το επίπεδο.
Η εκμάθηση του Usui reiki ryoho είναι ένα ευχάριστο ταξίδι και το πόσο μακριά θα ταξιδέψετε είναι η δική σας επιλογή.
Κάθε επίπεδο είναι σεβαστό
Περιορίζω το μέγεθος της τάξης, ώστε κάθε μαθητής/τρια να μπορεί να έχει όλη την προσοχή μου, να κάνει ερωτήσεις και να μάθει το καλύτερο για εκείνον/η.
Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα είναι εκεί, οπότε είμαι πρόθυμη να προγραμματίσω μαθήματα για μέρες και ώρες που είναι βολικές για εσάς και να δώσω ιδιωτικά μαθήματα.
Είμαι πρόθυμη να ταξιδέψω για να διδάξω σε μια ομάδα ανθρώπων.
Το μέγεθος της ομάδας εξαρτάται από την απόσταση του ταξιδιού. επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες λεπτομέρειες.

1ος βαθμός

(4 ημέρες, περίπου 20 ώρες)

Ξεκινώντας το Shoden (πρώτος βαθμός reiki) καθοδηγείστε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας αντηχώντας το κομμάτι της συμπαντικής ενέργειας που είναι οι δονήσεις της άνευ όρων αγάπης και της αρμονίας.
Οι συντονισμοί είναι μόνο η αρχή.
Μέσα από μαθήματα και την εξάσκηση στον εαυτό σας και σε άλλα άτομα και ζώα, η ηρεμία και η χαρά γίνονται το εσωτερικό GPS σας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Καθοδηγείστε να νιώσετε και να γνωρίσετε την ενέργεια της ζωτικής δύναμης, το Ki.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών δίνονται 4 ξεχωριστές μυήσεις/συντονισμοί.

Η διδασκαλία περιλαμβάνει:

Θεωρία:
ιστορία και προέλευση του ρέικι, ιστορία και παράδοση της ζωτικής ενέργειας και της επιθέσεως των χεριών σε αρχαίους πολιτισμούς (Μεσοποταμία, Κίνα, αρχ. Ελλάδα, αρχ. Αίγυπτο, Ινδίες, προχωρημένος Μεσαίωνας), ανάλυση του νοήματος του κάντζι ρέικι,  εκμάθηση και ανάλυση κανόνων  της ζωής του ρέικι σε ελληνικά και ιαπωνικά, σύντομη ανάλυση των ενεργειακών μας σωμάτων, ανάλυση των λειτουργιών των τσάκρα, τα ενεργειακά αίτια των ασθενειών και τα ανώτερα νοήματα της ασθένειας, χρόνος θεραπείας και σειρά θεραπειών.

Πρακτική:
εκμάθηση της γραφής του κάντζιι ρέικι στα ιαπωνικά
εσωτερική και εξωτερική προετοιμασία
– εντοπισμό οργάνων, αδένων και ενεργειακών κέντρων στο σώμα – σύνδεση με την ενέργεια
– πλήρη σειρά αυτοθεραπείας
– θεμελιακή θεραπεία σε άλλον
– μίνι συνεδρία
– ομαδικές θεραπείες
– τρόπους διαισθητικού reiki
– τρόπους εξισορρόπησης των τσάκρα με reiki
– γείωση
– διαλογισμούς
– δηλώσεις των τσάκρα
– ιαπωνικές τεχνικές 1ου βαθμού (διαλογισμός Gassho, Άσκηση Ρέικι Undo, Τεχνική Αναπνοής Joshin Kokyuu-Ho, τεχνική Kenyokou, Τεχνική Reiji η εκδήλωση του πνεύματος, Shu Chu Reiki, Reiki Mawashi Hansin Koketsu-Ho, Gedoku – Ho, Mudras, Jacki-Kiri Joka-Ho

 

Περιλαμβάνονται επιπλέον της διδασκαλίας:
1 cd μουσικής ρέικι
δεμένο βιβλίο σημειώσεων 65 φύλλων
βεβαίωση παρακολούθησης από δάσκαλο, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ρέικι
τσάι, φρούτα, σνακ, 1 γεύμα,
ηλεκτρονικό αρχείο φωτογραφιών

Σε μια «fastfood» εποχή, η δική μου ευχαρίστηση είναι να απλώνω την διδασκαλία-εμπειρία του ρέικι έτσι που να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοούν και να εμβαθύνουν σε αυτό ενώ ταυτόχρονα απορροφούν σε κάθε κύτταρο τον συντονισμό με την ενέργεια. Ο πρώτος βαθμός ολοκληρώνεται με συναντήσεις πρακτικής εξάσκησης και την διδασκαλία των έντεκα ιαπωνικών τεχνικών. 

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν επανάληψη του 1ου βαθμού όποτε το επιθυμούν, καθώς και να μετέχουν χωρίς επιπλέον κόστος σε συναντήσεις πρακτικής εξάσκησης και περαιτέρω εκμάθησης και κατανόησης του βαθμού.

Μαθητές που δεν γνωρίζω και έχουν ήδη λάβει τον πρώτο βαθμό, και επιθυμούν να προχωρήσουν στον δεύτερο βαθμό μαζί μου, ή να επαναλάβουν τον πρώτο, παρακολουθούν τον βαθμό με έκπτωση 50%.

2ος βαθμός

(5 ημέρες, περίπου 20 ώρες)

Στη διάρκεια αυτών των ημερών δίνονται 3 ξεχωριστές μυήσεις/ συντονισμοί

Η διδασκαλία περιλαμβάνει:
Θεωρία: Τι είναι ένα σύμβολο και ποια η επίδρασή του;
Πώς αναλύονται και γράφονται τα κάντζι των συμβόλων; (που είναι διαφορετικά από τα ίδια τα σύμβολα)
Ποια είναι η προέλευση του κάθε συμβόλου;
Ποιες διορθώσεις χρειάζονται στη γραφή των συμβόλων από αυτή που πρωτομάθαμε στο δυτικό ρέικι ώστε να είναι γραμμένα σωστά;
Ποιες είναι οι ερμηνείες των συμβόλων;
επιπλέον ιαπωνικές γραφές των συμβόλων
το καμπαλιστικό δέντρο της ζωής, το ρέικι και τα σύμβολα του 2ου βαθμού
το ανθρώπινο σώμα και τα σύμβολα του 2ου βαθμού
η ψυχοπνευματική εξήγηση των ενεργειών των τσάκρα, οι ενεργειακές τους επιδράσεις και τα μαθήματα του καθενός από αυτά.
επιστημονική προσέγγιση της ενέργειας ρέικι
η γλώσσα της θεραπείας και τα νέα αξιώματα της ιατρικής
η ιατρική του Ryke Hamer
μορφογεννητικά πεδία και ρέικι (το πνευματικό υπόβαθρο του φυσικού κόσμου)

Πρακτική: 
χρήση συμβόλων
ενδυνάμωση θεραπείας
θεραπεία εξ αποστάσεως
ενεργειακός καθαρισμός χώρων
νοητική και πνευματική θεραπεία
θεραπεία καταστάσεων, γεγονότων
θεραπεία στο παρελθόν ή το μέλλον
ενεργοποίηση τροφών, αντικειμένων
ενεργοποίηση καταστάσεων, γεγονότων
σύνδεση με υποσυνείδητο ή υπερσυνείδητο
χρήση συμβόλων για να πάρουμε απαντήσεις σε ό,τι μας απασχολεί.

Ο δεύτερος βαθμός ολοκληρώνεται με συναντήσεις πρακτικής εξάσκησης και επιπλέον διδασκαλίας ιαπωνικών τεχνικών του 2ου βαθμού.

Ακόμη περιλαμβάνονται:
Κρύσταλλοι,
δεμένο βιβλίο σημειώσεων  100 φύλλων,
πιστοποίηση παρακολούθησης από δάσκαλο, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ρέικι
χυμοί, σνακ, γεύμα
ηλεκτρονικό αρχείο φωτογραφιών.

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν επανάληψη του 2ου βαθμού όποτε το επιθυμούν, καθώς και να μετέχουν χωρίς επιπλέον κόστος σε συναντήσεις πρακτικής εξάσκησης και περαιτέρω εκμάθησης και κατανόησης του βαθμού.
Μαθητές που έχουν ήδη λάβει τον δεύτερο βαθμό από άλλο δάσκαλο, και επιθυμούν να τον παρακολουθήσουν μαζί μου για νέα θεωρητική και πρακτική κατάρτιση λαμβάνοντας επιπλέον συντονισμούς ενδυνάμωσης, συμμετέχουν με έκπτωση 50%.

Δάσκαλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον δεύτερο βαθμό εμπλουτίζοντας τη δική τους εμπειρία με την εμπειρία ενός άλλου δασκάλου, παρακολουθούν τον δεύτερο βαθμό κατόπιν προσωπικής συνεννοήσεως.

Πιο απλά, με τον δεύτερο βαθμό, η ενέργεια δυναμώνει, η θεραπεία της μιάμιση ώρας γίνεται σε 20 λεπτά, μπορούμε να στέλνουμε ρέικι σε σημεία/ όργανα/ αδένες του σώματός μας που δεν φτάνουμε εύκολα η δεν μπορούμε να μείνουμε πολλή ώρα, μπορούμε να ενεργοποιούμε κομματάκια υφάσματος και να τα βάζουμε κάπου στο σώμα μας για ένα εικοσιτετράωρο, που σημαίνει ότι εκείνο το σημείο θα παίρνει ρέικι για εικοσιτέσσερις ώρες, μπορούμε να φτιάχνουμε καμπάνες η κουτιά προστασίας γύρω μας με τα σύμβολα, μπορούμε να καθαρίζουμε ενεργειακά τον χώρο μας, μπορούμε να στέλνουμε ρέικι σε καταστάσεις (πχ στην κατάσταση των οικονομικών μας), μπορούμε να στέλνουμε ρέικι σε άλλους από μακριά (πόσο χρήσιμο στις εποχές που ζούμε), μπορούμε να ενεργοποιούμε το φαγητό μας, μια αίτηση, ένα αντικείμενο, μπορούμε να φορτίζουμε τα κοσμήματά μας, μπορούμε να κάνουμε νοητικές θεραπείες με επαναπρογραμματισμό μοτίβων, η με θετικές δηλώσεις, μπορούμε να βάζουμε προστασία στην πόρτα του σπιτιού μας, στους προφυλακτήρες του αυτοκινήτου η στο μηχανάκι μας με τη χρήση των συμβόλων, να καθαρίζουμε ενεργειακά ένα σημείο που γίνονται συχνά ατυχήματα, να στέλνουμε ρέικι σε κάποιο σημείο του πλανήτη που συντελείται μια καταστροφή η ένας πόλεμος, να βοηθούμε τις ψυχές που φεύγουν, να τελειώνουμε ατελείωτες η εκκρεμείς υποθέσεις με ανθρώπους, να στέλνουμε ενέργεια σε κάτι μελλοντικό, (ένα χειρουργείο, η ένα δικαστήριο ή ένα ταξίδι, η μια εξέταση), να ρωτάμε για ένα θέμα που μας απασχολεί …

3ος βαθμός

Η μύηση στον 3ο βαθμό διαρκεί 1 ημέρα. Δίνεται 1 μύηση.

Περιλαμβάνει 1 σύμβολο και τη χρήση του καθώς και πώς μπορεί κάποιος να μυεί άλλους και να διδάσκει το ρέικι.

Η εκπαίδευση στον 3ο βαθμό διαρκεί μερικούς μήνες.

Η απόφαση για να πάρει κάποιος τον 3ο βαθμό καθώς και το κόστος λαμβάνονται μέσω διαλογισμού και προσευχής.

Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να λάβει μόνο τη μύηση και τη διδασκαλία του συμβόλου.

Ιαπωνικές Τεχνικές

Μπορείτε να διδαχτείτε τις Ιαπωνικές Τεχνικές Ρέικι ξεχωριστά, ακόμα κι αν έχετε λάβει τον 1ο, 2ο ή 3ο βαθμό από άλλο δάσκαλο.

Περιλαμβάνεται σύμφωνα με το επίπεδο του reiki σας:
Gassho meditation
Reiki Undo
Byosen
Breathing technique Joshin Kokyuu-Ho (energy empowerment, purification)
Reiji technique (manifestation of spirit)
Kenyoku technique (dry shower)
Shu Chu reiki
Reiki Mawashi (current)
Hansin Koketsu-Ho (blood circulation, grounding, resetting, disconnecting someone from experience / thought / feeling)
Hesso Chiryo
Gedoku-Ho (for detoxification)
Mudras (for power and laser use)
Hatsu-lei-o (energy-increasing techniques)
Jacki-Kiri Joka-Ho (negative energy transformation)
Ketsoueki Kokan

Εκτός από τις Ιαπωνικές τεχνικές Reiki, το εργαστήριο περιλαμβάνει:
Πώς να ψάλλετε στα ιαπωνικά τις αρχές του reiki
Πώς να γράψετε το Kanji Reiki και ανάλυση του βαθύτερου νοήματός του
Τον ορθό τρόπο γραφής των συμβόλων

Διάρκεια εργαστηρίου: μια ολόκληρη μέρα

Το Πανηγύρι του ρέικι (ρέικι για παιδιά)

Ρέικι 1 για παιδιά 7-14 ετών
Τα παιδιά διδάσκονται και παίρνουν τον 1ο βαθμό του ρέικι μέσα από
                  παιχνίδι, θέατρο, κολλάζ, ζωγραφική, μουσική, αυτοσχεδιασμό.

«το αστείο quiz»,  το «χρώμα-χρώμα»,   «το παλιό σεντούκι», «το σποράκι μεγαλώνει», «ο ινδιάνικος τρόπος να μιλώ με το καλάμι του μπαμπού»,    «το αποτύπωμα στο χρόνο»,  «τα αστέρια είναι πάνω μας»,      «το ουράνιο τόξο μας τυλίγει», «είμαστε οι μουσικοί του Σύμπαντος», είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια που θα παίξουμε.

Τα παιδιά οδηγούνται βήμα βήμα να εξερευνήσουν τον κόσμο, τη χρήση, τη γεύση του ρέικι

Το Πανηγύρι του ρέικι – Πως να διδάξουμε ρέικι σε παιδιά

Οι δάσκαλοι του ρέικι αλλά και όσοι έχουν πάρει τον πρώτο ή δεύτερο βαθμό, έχουν τώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους με τις οποίες θα μπορούν να διδάξουν ρέικι σε παιδιά μέσα από θέατρο, κολλάζ, ζωγραφική, παιχνίδι, μουσική, αυτοσχεδιασμό

Όσοι είναι δάσκαλοι του ρέικι θα μπορούν να προχωρήσουν και να δώσουν και τον πρώτο βαθμό του παιδικού ρέικι στα παιδιά ενώ όσοι έχουν απλά τον πρώτο και δεύτερο βαθμό να διδάσκουν στα παιδιά όλα τα υπόλοιπα μέρη εκτός από τον συντονισμό.


Ένα βιωματικό σεμινάριο που έχουν διδαχθεί 73 δάσκαλοι και πρακτικοί του ρέικι σε 11 χώρες.
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δειχτούν στην πράξη 
οι τρόποι επαφής με τα παιδιά από την υποδοχή μέχρι τον αποχαιρετισμό
οι κινητικές παιχνιδοασκήσεις 
τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και η χρήση διαφορετικών υλικών 
η ποικιλία των πνευματικών παιχνιδιών ανακάλυψης
η χρήση των ήχων, μουσικής, γκόνγκ, singing bowl στη μάθηση 
η εξερεύνηση υλικών και άυλων στοιχείων

Σ΄ έναν κόσμο γεμάτο ερεθίσματα πώς θα τραβήξουμε την προσοχή των παιδιών;
Πώς θα οδηγήσουμε τα παιδιά βήμα βήμα να εξερευνήσουν τον κόσμο, τη χρήση, τη γεύση του ρέικι;
Αξίζει να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε αυτό το δώρο μέσα από χαρά και παιχνίδι.

«το αστείο quiz»,
το «χρώμα-χρώμα»,
«το παλιό σεντούκι»,
«το σποράκι μεγαλώνει»,
«το αποτύπωμα στο χρόνο», 
«τα αστέρια είναι πάνω μας», 
«το ουράνιο τόξο μας τυλίγει»,
«είμαστε οι μουσικοί του Σύμπαντος»,
«ο ινδιάνικος τρόπος να μιλώ με το καλάμι του μπαμπού»,

είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια που θα παίξουμε.
Δίνονται πολλές επιπλέον ιδέες για ακόμη πιο δημιουργική δουλειά.

Η ώρα των παιδιών ήρθε και αν αγαπάτε το ρέικι και τα παιδιά σας προσκαλώ σ΄ αυτό το σεμινάριο για να ανοιχτείτε στον υπέροχο μαγικό κόσμο των παιδιών.

Διάρκεια: 8 ώρες


Περιλαμβάνει: 
Τη διδασκαλία
Τετράδιο οδηγιών και σημειώσεων
Την πιστοποίηση παρακολούθησης σε ελληνικά ή αγγλικά
Το δικαίωμα σας να χρησιμοποιείτε τον κατοχυρωμένο τίτλο «Το Πανηγύρι του Ρέικι»
Την υποχρέωση μου να έχω στην ελληνική και αγγλόφωνη ιστοσελίδα μου το όνομα σας με τα στοιχεία σας
Ηλεκτρονικό αρχείο με φωτογραφίες
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε 
Το φαγητό σας
Υποστήριξη στην διοργάνωση του πρώτου σας σεμιναρίου

Το Πανηγύρι του Ρέικι (βιβλίο)

Ένα βιβλίο για παιδιά, έφηβους, αρχάριους και όχι μόνο…
56 σελίδες, έγχρωμο
γυαλιστερό φύλλο 200γρ
εσωτερικό σπιράλ δέσιμο
σκληρό εξώφυλλο

Ένα βιβλίο γραμμένο με κέφι για το ρέικι πρωτότυπο και χαρούμενο που μιλάει με ζωντανή γλώσσα και απλά λόγια για δύσκολες έννοιες όπως η ενέργεια και τα τσάκρα και μυεί τις καινούριες γενιές των παιδιών σε πιο φυσικούς τρόπους ζωής.

Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί πανεύκολα από παιδιά αλλά και από μεγάλους που θέλουν να μάθουν για το ρέικι με έναν πιο ευχάριστο τρόπο.

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πως με το θεραπευτικό άγγιγμα των χεριών τους μπορούν να λιγοστεύουν τον πόνο όταν πέφτουν και χτυπάνε, να ξεζαλίζονται από τα μαθήματα όταν διαβάζουν, να συγκεντρώνονται, να εκφράζονται, να μην έχουν τόσο άγχος στις εξετάσεις.

Οι μεγάλοι μαθαίνουν πώς μπορούν να ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται, πώς να αναπληρώνουν την ενέργεια που τους λείπει, πώς να χαλαρώνουν και να κερδίζουν χαρά και ευεξία.

Η δομή του με ερωτήσεις και απαντήσεις, ξεχωριστά τετράγωνα, παπύρους, διαφορετικά χρώματα,

επιτρέπει στον αναγνώστη να διαβάσει όποιο κομμάτι θέλει κάθε φορά χωρίς να απαιτείται συνέχεια στο κείμενο.

Η συμμετοχή των παιδιών, με ζωγραφιές τους, με γραπτά κείμενά τους από την εμπειρία τους, με φωτογραφικό υλικό από την εξάσκησή τους στο ρέικι κάνει το βιβλίο να είναι πράγματι ζωντανό και ξεχωριστό και να μπορεί ένα παιδί να βρει τον εαυτό του μέσα σ΄ αυτό.

Τα παιχνίδια όπως αναγραμματισμοί, σταυρόλεξο, αστείες ερωτήσεις είναι διάσπαρτα στο κείμενο δημιουργώντας ανάσες ανάγνωσης.

Ο σχεδιασμός του με έγχρωμες όλες τις σελίδες, με χρωματικό πλαίσιο ανά ενότητα που ακολουθεί τη σειρά των χρωμάτων των τσάκρα, δημιουργώντας όταν το κοιτάζει κανείς από το πλάι ένα ουράνιο τόξο, με πρωτότυπη ένδειξη των σελίδων μέσα σε παιδικά αποτυπώματα παλάμης, με κείμενα μέσα σε splash και παπύρους, το κάνει να διαβάζεται ευχάριστα και να προσφέρει γνώση μέσα από χαρά

Ο πλήρης φωτογραφικός οδηγός, (3 σαλόνια) στο τέλος του βιβλίου με τις θέσεις θεραπείας,  επιπλέον 26 φωτογραφίες ενδιάμεσα από την ιστορία του ρέικι καθώς και διαφορετικών χρήσεών του,  με σώματα-οδηγούς για εντοπισμό οργάνων, αδένων και τσάκρα, το καθιστά απαραίτητο εργαλείο για αρχάριους αλλά και χρήσιμο για ήδη θεραπευτές του ρέικι.

1 Ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου δίδεται σε οργανώσεις που ασχολούνται με το παιδί, τον άνθρωπο, το περιβάλλον.

Λίστα από δασκάλους ρέικι σε 11 χώρες που έχουν διδαχθεί την μέθοδό μου

και στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε αν έχετε παιδιά.
Κανείς δεν έχει ακόμη την πιστοποίηση να διδάσκει την μέθοδο σε άλλους δασκάλους reiki. Αν ενδιαφέρεστε, παρακαλώ ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις.

ABROAD / ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:

AUSTRALIA
Ashley Sussan: [email protected]

BELGIUM
Christian Devillers
Eliane Joris
tel: 32 476 34 92 48

CROATIA
Omerovic Eva: +352621316971

CZECH REPUBLIC
Prague
Pradeepa Elpis Makraki: +30 6945807989
www.pradeepa-mindfulliving.com

CYPRUS
Ανδρέου Μαίρη: 00357 96634602 Facebook: Mary Anima Andreou
Γιαγκουλλή Έρση: [email protected] για Στρόβολος, Λευκωσία

DEUTCHLAND
Papadatos Angeliki, [email protected]

FINLAND (Helsinki)
Eftihia (Evi) Vasiliadu, mail: [email protected]

ISRAEL
Yvette Nahmia – Messinas http://www.yvelia.com/Yhealing/index_yhealing.html

http://www.yvelia.com/Yhealing/index_yhealing.html

LUXEMBOURG
Ashley Sussan: [email protected]
Omerovic Eva: +352621316971
Vargas Ana: [email protected] , www.amagicalbutterfly.com

SLOVENIA
Ashley Sussan: [email protected]

ΕΛΛΑΔΑ / GREECE:
ΑΤΤΙΚΗ

Ananda Christina Kapeni: 0030 6936600210 [email protected] για Χολαργό
Αναστασιάδου Μαρία: 210-6826633 για Χαλάνδρι
Ανδρέου Μαίρη: 00357 96634602 F/Β: Mary Anima Andreou
Άντρι Ηλίας: 6945651155
Βασιλειάδου Βίκυ: 6936939936
Βασιλείου Χρύσα: 6980389252 για Χολαργό
Γιαννοπούλου Ελένη: 6972 893187 [email protected] για Χαλάνδρι
Δανδόλου Ναταλία: 210-8004110, 6936529228 για Άγιο Στέφανο Αττικής
Δήμου Κωνσταντίνα: 6980260505 για Βαρυμπόμπη
Ζαβού: Δήμητρα 6974066670 για Ιλίσσια
Zareen Μαίρη Κλωστού: 6945 534 734 για Αγία Παρασκευή
Ζομπάκου Ελισάβετ: 6944946998 για Ωρωπό
Ιωσηφίδου Βαλασία (Βάλια) 6972059443 για Παγκράτι- Ευαγγελισμό
Καρλοβασίτη Βούλα: 6984863739 για Ζωγράφου και Δάφνη-Υμηττό
Κασσωμένου Νατάσσα: 6942653625 για Ν. Σμύρνη
Κληρονόμου Δέσποινα: 6944346649 για Περιστέρι
Κολλιούση Μαίρη Champa: 6972838490 για Ελληνικό, Αργυρούπολη
Μακρή Κρίστυ: 6945-564278 για Κηφισιά
Μακρή Νάνσυ: 6908739381 για Χολαργό
Μάρκου Μαριάννα: 6955480891 [email protected] για Αιγάλεω
Μαρούγκα Ευαγγελία: 6944665474 για Αγία Παρασκευή
Μηλιαράκη Άσπα: 6944354727
Μελισσιώτη Μαρία: 210-6126827 και 6944526171 για Μαρούσι-Πεύκη
Μήλα Αγγελική: 6947-564663 για Άγιο Δημήτριο (Αθήνα)
Μοσσού Βάσω: 6944345067 για Κηφισιά
Μουσούρη Μαρία Airam: 6944794503- www.eyzoi.gr για Nέα Σμύρνη
Οικονόμου Σχίζα Βίβιαν: 6972201896 και 210-2926142 για Γαλάτσι
Παπαδάτου Αγγελική: 210-7660125
Παππά Πόπη: 6932267325 για Ελευσίνα και Χαλάνδρι
Παρασκευά Κατερίνα: 6946319110 για Γλυφάδα
Pradeepa Elpis Makraki: +30 6945807989 www.pradeepa-mindfulliving.com για Αττική
Σαλωνίδου Αθηνά: 6947123320 και 210 5744997 για Πετρούπολη
Σαμαρτζή Καίτη: 6945155 313 www.angelsroads.gr, για Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη
Σκαρλάτου Κάλλη: 6944264287 για Νέα Σμύρνη και Πειραιά
Σκεύη Φωτεινή: 213-0050611 & 6947-847736 για Δάφνη-Υμηττό
Σπυροπούλου Νεκταρία: 6987 196 691 https://www.facebook.com/nekspyr/ για Πειραιά
Στεργιοπούλου Έλια: 6977 572315 για Βούλα
Στεφάνου Ειρήνη: 6942461089 για Ν. Ερυθραία
Τσιακάλου Κωνσταντίνα 6973237980 για Χαλάνδρι
Feyna Ευαγγελία Βασιλείου: 6977 062 078 [email protected] για Κερατσίνι, Πειραιά
Χατζή Χριστίνα: 6906458775 για Γέρακα
Χιωτάκη Σοφία: 6988050633 για Πετρούπολη
Ψαρίδου Ναταλί: 6985076733 για Νέα Σμύρνη
Youvan Meni Smirnioudi: 6977219826 [email protected]  για Kallithea

ΑΓΡΙΝΙΟ
Οικονόμου Σχίζα Βίβιαν: 6972201896 και 210-2926142

ΑΡΑΧΩΒΑ
Χατζή Χριστίνα: 6906458775

ΒΟΛΟΣ
Βαϊτσάκη Νίκη: 2421-104809
Γιαβάση Άννα
Μαμαλούκου Μαρία: 24210-70217, 6945-153256

ΕΥΒΟΙΑ
Αργυρίου Δέσποινα: 698054008 για Βασιλικά Ευβοίας
Δεκαβάλλα Κατερίνα: 6998705108 για Πολιτικά Ευβοίας
Καρακάλου Ιωάννα: 6948383525 για Πολιτικά Ευβοίας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηλιαράκη Άσπα: 6944354727
Χατζηκωνσταντίνου Μυρτώ: 69373 28679 www.myreiki.gr 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γκλαβέτα Φωτεινή: 2310-204630
Γκλαβέτα Θεοδώρα: 2310-204630
Ζλατάρη Σταυρούλα: 6977076472
Κούτρα Μαρίνα: 6942-665056 για Θεσσαλονίκη και Μουδανιά
Λιναρδή Κατερίνα Rachana: 6984249888 για Μουδανιά
Χατζή Χριστίνα: 6906458775

ΚΑΒΑΛΑ
Βασιλειάδου Βίκυ: 6936939936
Βασιλειάδου Ευτυχία: email: [email protected]

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Καρυώτης Χρήστος: 6942052875
Μπατζάκη Ευγενία: 6942942894

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ
Μακρή Αθηνά: 27210-25043, 6944208025

ΧΑΛΚΙΔΑ
Ζομπάκου Ελισάβετ: 6944946998
Σκουλίδη – Τσώκου Ελένη: 6936703654
Βάρθαλη Ειρήνη: 6977459292

ΧΑΝΙΑ
Γκούστη Φύλλις: 6974730214 [email protected]
Παραδεισοπούλου Άννα: 28210-64650