10:00-20:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας

+306973533544+306973533544

Για παιδιά

for english version: www.thenewearth.earth

Μου δόθηκε η έμπνευση και έφτιαξα το πρώτο «πνευματικό εργαστήριο» για παιδιά το 2003. Σήμερα, λειτουργούν περισσότερα εργαστήρια που μέσα από την τέχνη, το παιχνίδι, και τη χαρά, πρόθεση και κατεύθυνση έχουν:

να βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν την ύπαρξη και την αξία του πνευματικού κόσμου και να τα στρέψουν προς τη συνειδητή σύνδεσή τους με αυτόν ως πηγή ενέργειας και φωτός

να τους δίνουν γεύσεις και ποιότητες του πνευματικού κόσμου μέσα από ενέργειες κρυστάλλων, αγγέλων, αιθέριων ελαίων, τρόπους αυτοθεραπείας, δονήσεις προσευχής, singing bowls και χρωμάτων

να καλλιεργούν μέσα τους τους σπόρους της αρμονίας, της συλλογικότητας, της ευγνωμοσύνης, της αυτογνωσίας και του σεβασμού προς κάθε μορφή ζωής όλων των όντων όλων των βασιλείων

να αποκτήσουν τα παιδιά αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας τα πολύτιμα συστατικά της ύπαρξής τους για να μπορούν να εμπιστεύονται τις άπειρες Θεϊκές δυνατότητές τους

να τους δείξουν ότι πάντα έχουν δυνατότητα επιλογής ώστε να μπορούν να γίνουν κύριοι του εαυτού τους και της ζωής τους

Το Πανηγύρι του Ρέικι

Τα παιδιά διδάσκονται και παίρνουν τον 1ο βαθμό του ρέικι μέσα από  παιχνίδι, θέατρο, κολλάζ, ζωγραφική, μουσική, αυτοσχεδιασμό.

«το αστείο quiz»,  το «χρώμα-χρώμα», «το παλιό σεντούκι», «το σποράκι μεγαλώνει», «ο ινδιάνικος τρόπος να μιλώ με το καλάμι του μπαμπού»,  «το αποτύπωμα στο χρόνο»,  «τα αστέρια πέφτουν πάνω μας», «το ουράνιο τόξο μας τυλίγει», «είμαστε οι μουσικοί του Σύμπαντος», είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια που θα παίξουμε.

τα παιδιά οδηγούνται βήμα βήμα να εξερευνήσουν τον κόσμο, τη χρήση, τη γεύση του ρέικι
Ας προσπαθήσουμε να τους δώσουμε αυτό το δώρο μέσα από χαρά και παιχνίδι.

Περιλαμβάνονται: 
βιβλίο εργασιών,
βεβαίωση παρακολούθησης,
χυμοί, φαγητό (bio)
υλικά για τη ζωγραφική και το κολλάζ,
e-άλμπουμ φωτογραφιών
δώρα

Το Πανηγύρι των Αγγέλων

εργαστήριο για παιδιά 6-15 ετών

μουσική, μαγειρική, παιχνίδια, ζωγραφική,
κατασκευές, παραμύθια, αγγελικοί κρύσταλλοι,
διαλογισμός, μαντάλες, σταυρόλεξα, αγγελικά αιθέρια έλαια

Σ΄ έναν κόσμο γεμάτο βίαια και καταναλωτικά ερεθίσματα ας τραβήξουμε την προσοχή των παιδιών προς τον πνευματικό κόσμο και τον τρόπο συνειδητής σύνδεσής τους μ΄ αυτόν με βοηθούς τα πιο αιθέρια όντα, τους αγγέλους. Οι άγγελοι ψιθυρίζουν την ιστορία τους και ταξιδεύουν τα παιδιά με τα φτερά τους.

Περιλαμβάνονται:
τα υλικά για την κατασκευή του αγγέλου,
σνακ, χυμοί, αγγελογλυκό (bio)

Αγκαλιάζω ένα δέντρο

Στην σημερινή εποχή των αλλαγών και της δημιουργίας της Νέας Γαίας, αυτο το εργαστήριο είναι μια κατάθεση στο μέλλον, συνδέοντας τα παιδιά απο μικρή ηλικία με τη φύση και εμφυσώντας τους το σεβασμό σε αυτήν.

Σας προσκαλώ εφόσον υπάρχουν παιδιά στο περιβάλλον σας να τους δώσετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο και να βιώσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, να μάθουν επίσης για τα ιερά δέντρα και τις Δρυάδες, για τα νοήμονα δέντρα και πως επικοινωνούμε μαζί τους.

Αυτό το βιωματικό εργαστήριο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και περιλαμβάνει:
μια βόλτα στο δάσος ή σε έναν κήπο
Το αραχνόγραμμα του Δέντρου
Την προσωπική κατασκευή του καθε παιδιού «Εγώ-Δέντρο»
Διαλογισμό στη Φύση
3 διαφορετικές ευχάριστες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δραστηριότητες σχετικά με τα δέντρα
παιχνίδια όπως το ακρόραμα η τα ζευγάρια των ζώων
Την άσκηση «αγκαλιάζω ένα δέντρο» όπου μαθαίνουμε πώς να αντιλαμβανόμαστε  το τι αισθανόμαστε στο σώμα μας, ενώ  αγκαλιάζει το δέντρο.
Το νέο αραχνόγραμμα

Το εργαστήριο  «αγκαλιάζω ένα δέντρο» έχει να κάνει με την ενεργειακή και συναισθηματική αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης – ειδικά μεταξύ των ανθρώπων και των δέντρων και της θεραπευτικής δύναμης και για τα δύο μέρη.

Το δέντρο κάποτε είχε κεντρική θέση στην ιερότητα της ύπαρξης για τον άνθρωπο, όταν δεν είχε ακόμα κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνέδεε με τη φύση και ένιωθε και ο ίδιος κομμάτι της. Όμως τι είναι σήμερα για μας το Δέντρο;

Τα δέντρα διδάσκουν, προσφέρουν, προστατεύουν και ανατροφοδοτούν.

Στην συνάντηση θα περπατήσουμε με τα παιδιά μέσα στο ιερό της Ζωντανής Φύσης, νιώθοντας πως ζει η γη κάτω από τα πόδια τους και πω τα κρατάει πάνω της.
Θα μάθουν να ακούνε, να νιώθουνε, να μυρίζουνε,
θα μάθουν να βρίσκουν τις ηλικίες των δέντρων και να κάνουν την τέχνη του φλοιού
Θα τους δείξω πως επιλέγουμε το δέντρο μας, πως το πλησιάζουμε, το κοιτάζουμε, το μυρίζουμε, το αγγίζουμε, το αγκαλιάζουμε, το νιώθουμε,
Και πως τέλος θα επιτρέψουν στην αγνή και φωτεινή ζωή του δέντρου να τα διαπεράσει μέσω των χεριών τους και όλου του σώματός τους.
Τέλος θα ασκηθούν στο δόσιμο της αγάπης «κανένα δέντρο-κανένα εγώ»


* Το εργαστήριο ανήκει στις πρακτικές της οικοθεραπείας (Eco – therapy)

* Το εργαστήριο πραγματοποιείται με παιδιά, μόνο υπό την επιτήρηση των γονιών, κηδεμόνων ή συνοδών τους.

ο Έρμαν Έσσε (Hermann Hesse) είπε για τα δέντρα:
«Όποιος έχει μάθει πώς να ακούει τα δέντρα, δεν θέλει να είναι τίποτα εκτός από αυτό που είναι. Τίποτα δεν είναι πιο ιερό, τίποτα δεν είναι πιο υποδειγματικό από ένα όμορφο και δυνατό δέντρο Τα δέντρα είναι ιερά. Όποιος ξέρει πώς να μιλήσει μαζί τους, όποιος ξέρει πώς να τα ακούσει, μαθαίνει την αλήθεια. Δεν κηρύττουν μάθηση και παραινέσεις, κηρύττουν τον αρχαίο νόμο της ζωής»

Βιβλία

«ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ»

…για μικρά και μεγάλα παιδιά από 7-97 χρόνων…

Μια θαυμάσια ιστορία στο Θιβέτ από τον βραβευμένο συγγραφέα και εικονογράφο Μόρντικάι Γκερστάιν, για το ταξίδι και τις επιλογές της ψυχής μέσα στο χώρο και τον χρόνο.

Σ΄ ένα μικρό χωριουδάκι, ψηλά στα βουνά του Θιβέτ, ζει ένας ξυλοκόπος. Όλη του τη ζωή επιθυμεί να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη, να δει τον κόσμο. Αλλά μεγαλώνει και φτάνει σε βαθιά γεράματα χωρίς ποτέ να φύγει από το βουνό. Όταν πεθαίνει, ξαφνικά του προσφέρεται μια ευκαιρία να ζήσει μια άλλη ζωή σε όποια μορφή θέλει, οπουδήποτε στους γαλαξίες. Προσεκτικά αποφασίζει… και βρίσκεται σε ένα μέρος που ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι θα διάλεγε! Τι αποφάσισε ο ξυλοκόπος;

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Ένα βιβλίο γραμμένο με κέφι  για παιδιά αλλά και για μεγάλους που θέλουν να μάθουν το ρέικι ευχάριστα. Παιδικές παλάμες και ζωγραφιές, άγγελοι, ουράνια τόξα και πάπυροι,  μας οδηγούν βήμα βήμα να γνωρίσουμε το ρέικι, ενώ αν ήδη το ξέρουμε να λύσουμε πολλές απορίες μας.
Με παιχνίδια, αστείες ερωτήσεις, αναγραμματισμούς και σταυρόλεξα.
Με πλήρη φωτογραφικό οδηγό στο τέλος του βιβλίου, χρήσιμο για θεραπευτές του ρέικι.
Ένα βιβλίο που μιλάει με απλά λόγια για δύσκολες έννοιες και μυεί τις καινούριες γενιές των παιδιών σε πιο φυσικούς τρόπους ζωής.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο τα μικρά παιδιά θα μάθουν πως με το θεραπευτικό άγγιγμα των χεριών τους μπορούν να λιγοστεύουν τον πόνο όταν πέφτουν και χτυπάνε, να ξεζαλίζονται από τα μαθήματα όταν διαβάζουν, να συγκεντρώνονται, να εκφράζονται, να μην έχουν τόσο άγχος στις εξετάσεις.

Οι μεγάλοι θα μάθουν πώς μπορούν να ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται, πώς να αναπληρώνουν την ενέργεια που τους λείπει, πώς να χαλαρώνουν και να κερδίζουν χαρά και ευεξία.

Έγχρωμο, με σκληρό εξώφυλλο και σπιράλ εσωτερικό δέσιμο, 55 σελίδες.
1 Ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου δίδεται σε οργανώσεις που ασχολούνται με το παιδί, τον άνθρωπο, το περιβάλλον.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Τι θα πει η λέξη άγγελος; Πότε, από ποιόν, πώς και γιατί δημιουργήθηκαν; Ποια είναι η δουλειά τους και τι κάνουν εδώ στη γη με μας τους ανθρώπους; Από τι είναι φτιαγμένοι; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Είναι πάντα καλοί; Πριν έρθω στη γη ήμουν άγγελος; Τι σημαίνουν τα ονόματά τους; Μπορώ να δω έναν άγγελο; Τι είναι ο φύλακας άγγελός μας; Τρώνε; Πεθαίνουν; Κουράζονται; Πρέπει να είμαι καλός για να με αγαπούν οι άγγελοι; Άραγε πώς είναι να είσαι άγγελος;

Με ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά και απαντήσεις από τη συγγραφέα με αγάπη, αμεσότητα και χιούμορ, το βιβλίο προσκαλεί τα παιδιά σ΄ έναν τόπο γιορτής, χαράς και ενότητας, όπου άγγελοι από την αρχαία Ελλάδα, Αίγυπτο και Περσία, μέχρι την Ινδία, την Ιαπωνία και το Ισλάμ, ενώνουν τα παιδιά όλου του κόσμου σε μια κοινή προσευχή. Ακόμη τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους γνωστότερους ζωγράφους (Τζιόττο, Μποτιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, κ.ά)  και τους πίνακές τους με αγγέλους, παίρνοντας γνώση μέσα από χαρά και παιχνίδι.

Περιλαμβάνονται 24 δραστηριότητες όπως σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, κάρτες με μηνύματα, συνταγές, ζωγραφική, μαντάλες, λαβύρινθοι, χαρτοκοπτική, αντιστοιχίες, σπαζοκεφαλιές, παζλ, καθώς κι ένα αλφαβητάρι για ναψιθυρίσουν οι άγγελοι την ιστορία τους και να ταξιδέψουν τα παιδιά με τα φτερά τους. Στο τέλος του βιβλίου, ανακαλύψτε πώς ένα αγγελάκι ζωντανεύει και κουνάει τα φτερά του.


48 έγχρωμες σελίδες σε πολυτελή έκδοση και σκληρό εξώφυλλο
0,50 Ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου δίδεται σε οργανώσεις που ασχολούνται με το παιδί, τον άνθρωπο, το περιβάλλον.